Vitt Te

Vitt te skördas under en kort tid på våren och innehåller endast unga blad och knoppar. Det torkas varsamt i solen till skillnad från grönt te som torkas med ånga.

Eftersom vitt te består av unga blad och behandlats varsamt är den nyttigaste tesorten du kan dricka. Det har en rund och mjuk smak med många nyanser.

Vitt Te - White Pai Mu TanVitt te består oftast av både teblad och knoppar. Mer blad, i förhållande till knoppar, ger kraftigare smak.

Har du inte druckit vitt te förut kanske du upplever att det smakar för lite. Men ge det ändå en chans några gånger till. Det är vanligt att man hittar nya smaknyanser i vitt te med tiden. White Pai Mu Tan, som du ser här på bilden, är ett populärt vitt te.

Du bereder vitt te 3-5 minuter. Vattnet kan vara 70 till 80 grader varmt. Alltså något svalare än för grönt te.

Vitt te kommer från tebusken Camellia Sinensis. Och det vita te som vi dricker är oftast från Kina.

Annonser

4 thoughts on “Vitt Te

  1. Ping: Tefakta beskriver olika tesorter på ett enkelt sätt | tefakta

  2. Ping: Pai Mu Tan (White Peony) är ett välkänt vitt te | TEFAKTA

  3. Ping: Vad är Kinesiskt te? | TEFAKTA

  4. Ping: Vad är vitt te? | TEFAKTA

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s