Darjeeling

Darjeeling är ett distrikt i den indiska delen av Himalaya. Där odlas ett av världens finaste te. Tebladen handplockas av skickliga yrkesarbetare, och endast knoppen och de två översta bladen används.

Darjeeling-te kallas för teernas champagne. Det skördas tre gånger per år och skördarna kallas för First Flush, Second Flush och höstskörd. Darjeeling First Flush är välkänt bland teälskare i hela världen.

Det mesta teet som produceras i Darjeeling är svart te. Men tebladen är inte helt oxiderade.  Därför har de rullade tebladen en svart-grön färg. Det färdigbryggda teet har en naturlig och tydlig arom. Och färgen är ljusare jämfört med de flesta andra svarta tesorter.

Du bereder Darjeeling-te 2-3 minuter i kokande vatten.

Darjeeling-te kommer från tebusken Camellia Sinensis. Tebuskarna är av den småbladiga kinesiska typen. Det finns cirka 85 teplantager i Darjeeling.

One thought on “Darjeeling

  1. Ping: Tefakta beskriver olika tesorter på ett enkelt sätt | tefakta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s