Vad är Grönt Sencha Te?

Sencha te är den vanligaste tesorten i Japan. Det har en gräsaktig men ändå mild smak. De långa tebladen är hårt rullade, så aromen är väl inkapslad.

Japanskt Sencha te är ångat

Grönt te är inte oxiderat, eller fermenterat som det också kallas. Och för japanskt grönt Sencha stoppar man oxidationen genom att behandla tebladen med ånga. Då behåller teet sin färg och sina nyttiga vitaminer och antioxidanter.

Den första skörden av japanskt Sencha te ger det godaste och mest smakrika Sencha teet. Den kallas för Shincha som betyder ”första månaden”.

Kinesiskt Sencha te

Det finns också kinesiska sencha teer. De är ofta mildare i smaken och så kostar de lite mindre. I Kina brukar man stoppa oxidationen av grönt te genom upphettning i ugnar, men för Sencha te använder man den japanska metoden med ånga. Sencha te från Kina används ofta till smaksatt te.

Japanskt Sencha te

Japansk Sencha te

Grönt Sencha Te

Grönt Sencha Te

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s