Pu-Erh

Pu-Erh är ett te som lagrats i ett eller flera år.

Pu-Erh görs på stora teblad från gamla kinesiska tebuskar. Bladen får oxidera ett tag, därefter pressas de ihop till kakor som sedan lagras. Under lagringen fermenteras teet i långsam takt.

Den färdiga drycken är svart med en kraftig och lite jordig smak.

Du bereder Pu-Erh två minuter i kokande vatten. Och du kan brygga te på samma teblad flera gånger.

Pu-Erh kommer från tebusken Camellia Sinensis. Det görs i den Kinesiska provinsen Yunnan.

Annonser

2 thoughts on “Pu-Erh

  1. Ping: Tefakta beskriver olika tesorter på ett enkelt sätt | tefakta

  2. Ping: Tefakta beskriver olika tesorter på ett enkelt sätt | TEFAKTA

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s