Oolong

Oolong-te är ett mellanting mellan svart och grönt te, för det är bara delvis oxiderat. Det ger en fylligare smak än grönt te och lite rundare än svart. Oolong-te är lätt te att ta till sig och tycka om.

Smaken varierar mycket mellan olika sorters oolong-te. Och det beror främst på hur mycket de oxiderat. Ett lätt oxiderat oolong drar åt grönt te, medans ett mer oxiderat te drar åt svart. Graden av oxidation varierar mellan 10% och 70%.

För bäst resultat bör du använda rikligt med teblad när du brygger oolong-te. Då behöver det bara dra en eller två minuter. Sen kan du brygga upp till tre-fyra gånger med samma teblad. Brygg första omgången på 80 grader. Låt sedan temperaturen öka succesivt till 90 grader för den sista omgången.

Oolong-te kommer från tebusken Camellia Sinensis. Och det oolong-te som vi dricker är från Taiwan och Kina.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s