Ska vi köpa ekologiskt te?

Det blir allt vanligare med ekologiska teer. Och det är kanske inte så konstigt med tanke på att den ekologiska trenden ökar på bred front. Men vad finns det för anledningar att köpa ekologiskt te? Smakar det bättre? Är det nyttigare? Och får tebönderna bättre hälsa?

Bättre ekologiska teer.

Idag är ekologiska teer ofta lika goda som traditionellt odlade men så har det inte alltid varit. Det tar tid att ställa om ett jordbruk till att bli ekologiskt men den stora efterfrågan på ekologiskt te har bidragit att många teplantager gått den vägen. Och som sagt, idag är de ekologiska teerna ofta lika goda. Att teodlarna får det bättre med ekologisk odling är inte mycket att orda om. Självklart mår de bättre när de inte exponeras för bekämpningsmedel. Och när de dessutom kan ta lite mer betalt för sitt te så får de också bättre levnadsförhållanden.

Ger ekologiskt te bättre hälsa?

Och så var det frågan om du mår bättre av att dricka ekologiskt te. Det är ju självklart ingen nackdel att välja ekologiskt te, men faktum är att de flesta stora te-importörer analyserar te-partierna de tar in för att upptäcka eventuella rester av mögelgifter eller bekämpningsmedel. Så troligen kan du känna dig ganska trygg även om du dricker ”vanligt” odlat te. Men att bidra till bättre förhållanden på teplantagerna är kanske en tillräckligt god anledning till att köpa ekologiskt te? Ska vi köpa ekologiskt te

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s