Pai Mu Tan (White Peony) är ett välkänt vitt te

TEFAKTA

Pai Mu Tan är ett välkänt vitt te från den kinesiska Fujian provinsen. Andra vanliga namn som används för den här vita tesorten är White Peony och Bai Mu Dan.

Pai Mu Tan plockas under våren, precis efter att tebladen har slagit ut. Och det är endast toppskottet och de två närmsta tebladen som plockas och används. Övriga äldre teblad lämnas kvar på tebusken.

Soltorkning ger Pai Mu Tan en lätt oxidation

Som du kanske vet behandlas kinesiskt grönt te i ugnar för att stoppa oxidationen. Men vitt te får i stället torka i solen under en till tre dagar. Det ger Pai MuTan en lätt oxidation.

Jämfört med grönt te är smaken av Pai Mu Tan mildare och mindre gräsig. Som andra vita tesorter är det också sötare i smaken. Men jämfört med Cui Min, och annat vitt te som innehåller mer toppskott, är Pai Mu Tan kraftigare i smaken.

View original post 168 fler ord

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s